Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Windows Vista

2008.03.01

Megint perbe fogták a Microsoftot. A Vista Capable matricát olyan gépekre is ráragasztották, amelyek nem működtek megfelelően az operációs rendszerrel. Az Intelt akarták segíteni vele.

                                                                  

A bírósági tárgyaláson nyilvánosságra hozott 158 oldalnyi emailből kiderül, hogy a Microsoft magas beosztású munkaátrsai is érintettek a legújabb botrányban. A baj most a Windows Vista Capable matricával van. Ez a matrica jelenti, hogy az adott gépen a Windows Vista operációs rendszer minden probléma nélkül hajlandó futni. Elméletileg.

A vád szerint a matrica olyan gépekre is felkerült, amit korábban alkalmatlannak nyilvánítottak a Vista futtatására. Ilyen volt az Intel 915-ös chipset, amin a levelezés szerint hónapokat dolgoztak, hogy rendbe tegyék, de végül csak egyszerűen lejjebb szállították a rendszerkövetelményt, így a matrica ezen alaplapokkal szerelt gépekre is felkerülhetett.

A Microsoft ezen lépésével az Intelt kívánta segíteni. A levelezésből az is kiderült, hogy a cégnél arról is tudtak, hogy a vásárlókat összezavarja a matrica, a viszonteladói és a vásárlói visszajelzések alapján.

Ez az eset egy újabb jó magyarázat arra, miért nem érdemes a Vistát felerőszakolni otthoni gépeinkre. Éljen a jó öreg XP.

By pdamania